Beste sim only geeft meer flexibiliteit dan toestelabonnement

21 apr Beste sim only geeft meer flexibiliteit dan toestelabonnement

Beste sim only geeft meer flexibiliteit dan toestelabonnementApple bracht op 18 april naar buiten hoe lang een iPhone gemiddeld meegaat. De gemiddelde levensduur van het toestel bedraagt 3 jaar, aldus de fabrikant uit Cupertino. Na die periode kunnen consumenten de eerste gebreken verwachten. Veel consumenten zullen de levensduur van hun smartphone belangrijk vinden. Maar gemiddeld genomen doen we onze telefoon al weer weg voordat de levensduur verstreken is.

Sim only abonnement biedt flexibiliteit

Uit onderzoek onder Amerikaanse telefoonbezitters bleek in 2015 dat eigenaren van een telefoon gemiddeld 23 maanden met een toestel doen. Na iets minder dan twee jaar vervangen we onze smartphone dus gemiddeld voor een nieuwer of ander model. Om flexibel te zijn kiezen veel consumenten het beste sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is of één jaar duurt. Als je je telefoon los koopt in combinatie met een sim only abonnement ben je vaak goedkoper uit.

Type smartphone Gemiddelde gebruiksduur per toestel Gemiddelde gebruiksduur alle toestellen
Blackberry 32 maanden 23 maanden
iPhone 25 maanden
Samsung 18 maanden
Microsoft Lumia 16 maanden

Bron: ZDNet

Het bovenstaande overzicht toont aan dat gebruikers met een Blackberry het langst met hun toestel doen, gemiddeld twee jaar en acht maanden. Wie een Lumia telefoon van Microsoft aanschaft doet maar half zo lang met dit toestel. Hierbij gaat het om de levensduur bij normaal gebruik. De factoren diefstal en beschadiging zijn hierbij niet meegenomen. Uit Brits onderzoek waarbij deze aspecten wel zijn meegenomen blijkt dat een telefoon gemiddeld vijftien maanden meegaat. Dit gemiddelde is flink lager dan de bovenstaande getallen, aangezien hierin het aantal beschadigde en gestolen telefoons zijn verrekend. Een derde van de toestellen gaat namelijk kapot en een zevende van de telefoons wordt gestolen of raakt kwijt. Op basis van deze cijfers lijkt het des te handiger om één van de beste sim only abonnementen te kiezen met een korte looptijd. Als je zo’n abonnement combineert met een toestel, zit je niet aan een duur toestelabonnement vast als je telefoon kapot gaat.

Het beste sim only abonnement bij gemiddeld verbruik

Het is dus handig om te kiezen voor een sim only abonnement zodat je niet aan de hoge kosten van een toestelabonnement blijft vastzitten als je toestel kapot gaat. Wat het beste sim only abonnement is hangt van je verbruik en voorkeuren af. De meeste consumenten verbruiken ongeveer 300 minuten en/of sms’jes en 1 GB aan data. Hieronder zijn de beste sim only abonnementen te zien bij een dergelijk verbruik.

Belbundel Databundel Prijs per maand
Onbeperkt min/sms 1 GB € 10,-
600 min/1600 sms 1 GB € 11,-
1500 min/sms/MB € 13,-
Onbeperkt min/sms 1,5 GB € 14,-
500 min/onbeperkt sms 1,5 GB € 15,-
450 min/sms 1 GB € 18,-
300 min/sms 1 GB € 21,-
300 min/onbeperkt sms 1 GB € 22,-
Onbeperkt min/sms 1 GB € 25,-
Onbeperkt min/sms 1,5 GB € 26,-
Onbeperkt min/sms 1 GB € 27,50

Simpel en Tele2 bieden het beste sim only abonnement aan

Uit de bovenstaande vergelijking blijkt dat Simpel het goedkoopste sim only abonnement aanbiedt bij een gemiddeld verbruik. Voor slechts tien euro per maand kun je zowel onbeperkt bellen en sms’en als 1 GB aan data verbruiken. Simpel biedt net als Hollandsnieuwe echter geen 4G aan. Voor wie geen behoefte heeft aan 4G is Simpel daarom de beste sim only provider. Wanneer je wel gebruik wilt maken van 4G is Tele2 de beste sim only provider. Voor een paar euro extra per maand krijg je bij Tele2 namelijk standaard 4G internet met de maximale downloadsnelheid van 225 Mbit/s. Bovendien krijg je bij Tele2 een grotere databundel dan bij Simpel.