Buitenbundel kosten mobiel internet bij de beste sim only providers

03 jun Buitenbundel kosten mobiel internet bij de beste sim only providers

Beste sim only voor buiten bundel kostenSteeds meer Nederlanders zijn de afgelopen jaren gebruik gaan maken van mobiel internet. Het CBS becijferde in 2015 dat 8 op de 10 Nederlanders beschikken over een mobiele telefoon met internet, een ruime meerderheid van de bevolking dus. Uit cijfers van de Autoriteit Consument en Markt blijkt bovendien dat het dataverbruik via mobiel elk jaar verder toeneemt. In 2012 lag het gemiddelde mobiele dataverbruik van Nederlanders nog op zo’n 200 MB per maand, inmiddels is het dataverbruik gestegen tot bijna 1 GB per maand.

Helft van de jongeren overschrijdt regelmatig databundel

De groei van het dataverbruik heeft er onder andere toe geleid dat de databundels die bij de beste sim only providers worden aangeboden steeds groter zijn geworden. Doordat consumenten steeds meer mobiel internet verbruiken gaan ze ook vaker over hun databundel heen. Dit overkomt vooral jongeren tussen de 15 en 34 jaar. Ongeveer de helft van hen overschrijdt met enige regelmaat zijn databundel. Dat bleek vorig jaar uit een onderzoek dat Motivaction uitvoerde in opdracht van sim only provider Robin Mobile. En dat kan snel tot extra kosten leiden. Als je 100 MB’s buiten je bundel verbruikt kost dat bij sommige providers bijvoorbeeld tien of vijftien cent per MB. Met zo’n verbruik ben je dus al gauw tien tot vijftien euro extra kwijt voor internetverbruik buiten je bundel.

Een aantal van de beste sim only providers biedt extra internetbundels aan die klanten kunnen aanschaffen op het moment dat ze door de databundel van hun sim only abonnement heen zijn. Dit kan een goede oplossing zijn om hoge kosten buiten de bundel te voorkomen. In het onderstaande vergelijkingen is van de sim only providers die zo’n extra internetbundel aanbieden te zien wat je in dat geval per MB betaalt voor mobiel internet.

Kosten voor internet buiten de bundel Extra internetbundel
Geen, alleen als je kiest voor extra internetbundel 500 MB voor € 5,-
Geen kosten
Snelheid wordt verlaagd: 64 Kb/s
100 MB voor € 2,50
500 MB voor € 5,-
1000 MB voor € 7,50
2000 MB voor € 12,50
€ 0,03 per MB 100 MB voor € 3,-
€ 0,012 per MB 500 MB voor € 6,-
€ 0,01 per MB 1000 MB voor € 10,-
€ 0,0075 per MB 2000 MB voor € 15,-
€ 0,005 per MB 4000 MB voor € 20,-
€ 0,10 per MB
Databundel 1 maand*
200 MB € 4,- p/m
500 MB € 6,- p/m
1500 MB € 10,- p/m
2000 MB € 12,- p/m

*Bij een tweejarig abonnement zijn de extra databundels allemaal één euro goedkoper per maand

De bovenstaande sim only providers gaan verschillend om met internetverbruik buiten de bundel. Bij Telfort kun je niet zomaar buiten je bundel internetten. Als je bundel op is moet je zelf een extra databundel aanschaffen, per MB kost deze bundel 1 eurocent. Bij Tele2 kun je ook niet automatisch doorgaan met mobiel internetten als je bundel op is. Als je in dat geval weer wilt internetten kun je één van de extra internetbundels aanschaffen. Bij T-Mobile maak je geen extra kosten voor internetverbruik buiten de bundel, maar je snelheid wordt wel verlaagd naar 64 Kb/s. Bij Youfone zijn de kosten voor internet buiten de bundel het hoogst. Voor klanten van Youfone is het dan ook aan te raden om een extra internetbundel aan te schaffen, daarmee worden de kosten per MB een stuk lager. Het nadeel hiervan is wel dat je voor de extra internetbundels moet bijbetalen en dat je vastzit aan de grootte van een bundel. Stel dat je de kleinste bundel kiest om de maand door te komen, maar je maakt de bundel niet op, dan ben je de MB’s die overblijven kwijt.

Sim only providers zonder extra internetbundels

Dan zijn er nog enkele sim only providers die niet de mogelijkheid bieden om een extra internetbundel af te sluiten als je je reguliere bundel hebt opgebruikt. Bij zowel KPN als Ziggo leidt het overschrijden van je databundel niet tot extra kosten, maar tot een verlaging van je internetsnelheid. De snelheid wordt namelijk teruggebracht tot 64 Kb/s. Hollandsnieuwe heeft nog een betere oplossing om hoge kosten buiten de bundel te voorkomen. Bij deze sim only provider betaal je namelijk lagere kosten buiten de bundel dan binnen de bundel. En hoe groter je bundel is, hoe minder je per MB betaalt, zowel binnen als buiten je bundel. Daarmee is Hollands Nieuwe de beste sim only provider als het gaat om kosten buiten de bundel.

Kosten voor internet buiten de bundel
Geen kosten
Snelheid wordt verlaagd: 64 Kb/s
Geen kosten
Snelheid wordt verlaagd: 64 Kb/s
€ 0,03 per MB
bij bundel 300 MB/min/sms
€ 0,022 per MB bij bundel 500 MB/min/sms
€ 0,017 per MB bij bundel 1000 MB/min/sms
€ 0,015 per MB bij bundel 1200 MB/min/sms
€ 0,014 per MB bij bundel 1500 MB/min/sms
€ 0,012 per MB bij bundel 2000 MB/min/sms
€ 0,15 per MB
€ 0,02 per MB
€ 0,10 per MB
€ 0,15 per MB

Hollandsnieuwe beste sim only provider voor bellen buiten de bundel

Wie met enige regelmaat over zijn internetbundel heengaat en daarvoor geen hoge kosten wil maken kan het beste kiezen voor Hollandsnieuwe. Bij deze sim only provider betaal je immers lagere kosten buiten je bundel dan binnen je bundel. Het loont dus om je bundel te overschrijden. Toch maak je bij Hollandsnieuwe nog steeds kosten voor internetverbruik buiten de bundel. Als je niet voor onverwachte extra kosten wilt komen te staan is T-Mobile, KPN of Ziggo de beste sim only provider voor jou. Bij deze providers betaal je namelijk geen kosten voor internetten buiten je bundel, maar wordt je snelheid verlaagd naar 64 Kb/s.