De beste sim only provider

27 jan De beste sim only provider

Simyo is de beste sim only providerSimyo heeft van alle sim only providers de beste klantenservice en beste dekking. Daarnaast is Simyo één van de goedkoopste sim only providers. Hierdoor is Simyo tot de beste sim only provider verkozen.

De beste sim only provider

Simyo is de beste sim only provider. Dit komt doordat Simyo een goede klantenservice heeft, goed advies geeft, goedkoop is en een goede dekking heeft. Simyo biedt een relatief hoge 4G downloadsnelheid aan, met 150 Mbit/s is Simyo niet de snelste provider maar wel één van de snelste sim only providers. Hollandsnieuwe heeft van alle sim only providers de klantenservice die in testen als de minst goede naar voren komt.

Onderzoek naar de beste sim only provider

Veel consumenten vinden de klantenservice van een sim only provider zeer belangrijk. Als er problemen ontstaan wil je dat deze zo snel mogelijk worden opgelost. Tussen de sim only providers zit veel verschil in de klantenservice die wordt geleverd. De deskundigheid van een klantenservice is belangrijk, daarnaast is uiteraard ook de klantvriendelijkheid belangrijk. Een hoge wachttijd is vervelend aangezien het je dan veel tijd kost voordat je geholpen wordt.

beste-sim-only.nl heeft onderzoek gedaan naar de klantenservice van de sim only providers. Aan de hand van het onderzoek wordt bepaald welke sim only provider de beste is. Er is gekeken naar de klantvriendelijkheid, deskundigheid, eerlijkheid, wachttijd en naar het aantal keren dat je in de wacht wordt gezet als je naar de klantenservice belt.

Resultaten van het onderzoek naar de beste klantenservice

De beste sim only provider uit het onderzoek is Simyo. Deze sim only provider kwam als beste uit de test omdat de klantvriendelijkheid het beste was, daarnaast was de deskundigheid hoog en de wachttijd laag. Over het algemeen hebben alle sim only providers een vriendelijke klantenservice. Tijdens het onderzoek was er geen enkele klantenservice die niet klantvriendelijk was, dit is opvallend aangezien je vaak online reacties leest over een onbeschofte klantenservice. Het verschil tussen de klantenservices zit in de behulpzaamheid. Een klantenservice kan commercieel ingesteld zijn of echt behulpzaam. Als een klantenservice commercieel ingesteld is raden ze je vaak direct een abonnement aan dat veelal te groot is. Een goed voorbeeld hiervan is het verschil tussen de klantenservice van KPN en T-Mobile. De klantenservice van KPN raadde een sim only abonnement van 200 minuten aan en 1000 MB terwijl de klantenservice van T-Mobile een onbeperkt bellen en 3000 MB databundel aanraadde.

De informatie die gegeven was aan beide providers was exact hetzelfde, aan de klantenservicemedewerkers werd verteld dat het sim only abonnement gebruikt zou worden om plaatjes op het internet te bekijken, voor het gebruik van Facebook en Whatsapp en om berichten op Nu.nl te lezen. Deze informatie was bedoeld om het internetverbruik aan te geven. Om het belgedrag te beschrijven werd aan de klantenservice verteld dat er “af en toe” gebeld werd. Het verbruik waarop werd aangestuurd was ongeveer 100 tot 200 belminuten en 1 tot 1,5 GB aan data. Het sim only abonnement dat T-Mobile aanraadde was te groot voor dit verbruik. De klantenservice van KPN noemde het beste sim only abonnement dat bij het verbruik paste. KPN biedt geen 200 belminuten en 1000 MB sim only abonnement aan. Daarom kon worden gekozen voor 300 minuten en 5000 MB of onbeperkt bellen en 1000 MB.

De beste sim only providers

Deskundigheid Klantvriendelijkheid Behulpzaamheid Eindbeoordeling
9,2
8,9
8,5
8,2
7,9
7,5
7,2
6,9
6,8
6,3
5,9

Hollandsnieuwe heeft als enige sim only provider een zeer lange wachttijd aan de telefoon. Bij Hollandsnieuwe sta je ongeveer 40 minuten in de wacht bij de klantenservice. De sim only provider heeft echter wél aangegeven dit te gaan verbeteren. Volgens Hollandsnieuwe zullen de problemen over 6 weken zijn opgelost.

Het beste netwerk van Nederland

KPN heeft van alle sim only providers het beste netwerk. KPN besteedt veel aandacht aan het verbeteren van het netwerk. KPN heeft van alle sim only providers ook de beste 4G dekking in dunbevolkte gebieden. Dit komt doordat KPN meer zendmasten plaatst in gebieden die een lage bevolkingsdichtheid hebben. Uiteraard zijn de 4G netwerken van Vodafone, T-Mobile en Tele2 ook niet slecht, maar de dekking is bij deze providers wel minder goed dan bij KPN.

Simyo is beste sim only provider

Van alle sim only providers komt Simyo als beste uit de test. De sim only provider heeft een zeer korte wachttijd, zeker in vergelijking met Hollandsnieuwe. De maximale wachttijd voor Simyo was maar 23 seconden. Simyo maakt gebruik van het KPN netwerk waardoor deze sim only provider overal in Nederland 4G bereik heeft. Naast de hoge dekkingsgraad is Simyo ook één van de goedkoopste sim only providers. Al deze factoren zorgen ervoor dat Simyo tot de beste sim only provider is verkozen.