De beste sim only providers volgens klanten

14 apr De beste sim only providers volgens klanten

De beste sim only providers volgens klantenBij het kiezen van de beste sim only provider kun je natuurlijk vergelijken op aspecten als prijs, samenstelling van de bundel en de internetsnelheid die de provider aanbiedt. Kijken naar de beoordeling van bestaande klanten van een provider kan ook een goede manier zijn om te bepalen wat de beste sim only provider is.

Hieronder is een overzicht te zien van de beoordelingen die de beste sim only providers krijgen op Trustpilot, één van de bekendste websites die klantbeoordelingen verzamelt. Enkele providers zijn niet in de vergelijking meegenomen omdat ze zowel sim only abonnementen als andere diensten aanbieden. Hierdoor is niet te zien of de beoordelingen van deze sim only providers alleen gaan over hun sim only diensten.

Aantal beoordelingen Klanten die 4 of 5 sterren geven*
220 90%
4255 82%
28 75%
367 58%
77 43%
29 35%

*Afgerond op hele getallen

Simpel en Simyo zijn de beste sim only providers

De bovenstaande vergelijking geeft aan hoeveel beoordelingen elke sim only provider op dit moment heeft op Truspilot en hoeveel procent van de klanten 4 of 5 sterren geeft aan de eigen provider. Op basis van deze cijfers moet worden geconcludeerd dat Simyo qua relatieve score de beste sim only provider is. Maar liefst 90 procent van de Simyo klanten waardeert zijn provider met 4 of 5 sterren, ofwel met een rapportcijfer van 8 tot 10. Simpel heeft echter veruit de meeste beoordelingen gekregen op Trustpilot en wordt door 82 procent van zijn klanten beoordeeld met 4 of 5 sterren. Op basis van de absolute aantallen krijgt Simpel dan ook de meeste positieve beoordelingen. Hieronder is het aantal klanten van Simyo en Simpel te zien dat 4 of 5 sterren geeft aan zijn sim only provider.

Percentage dat 4 of 5 sterren geeft Aantal klanten dat 4 of 5 sterren geeft
82% 3490
90% 198

Sim only provider met hoge waardering en goede prijs

Voor de meeste consumenten zal de prijs van doorslaggevend belang blijven bij het kiezen van de beste sim only provider. Hieronder is daarom het percentage klanten dat een hoge beoordeling geeft naast de prijs van de sim only abonnementen gezet. Hierbij is uitgegaan van een gemiddeld verbruik van ongeveer 300 minuten en/of sms’jes en 1 GB aan data. Dat is wat de meeste consumenten met een sim only abonnement maandelijks verbruiken.

Belbundel Databundel Prijs per maand 4 of 5 sterren
250 min/sms 1 GB € 9,- 75%
Onbeperkt min/sms 1 GB € 10,- 82%
200 min/1200 sms 1 GB € 10,- 43%
1200 min/sms/MB € 12,- 35%
300 min/sms 1 GB € 16,- 90%
120 min/sms 1 GB € 19,50 58%

Op basis van de bovenstaande vergelijking kan worden geconcludeerd dat je ook voor een lage prijs een sim only provider kunt kiezen met een hoge waardering. Youfone en Simpel krijgen namelijk van 75 respectievelijk 82 procent van hun klanten een positieve beoordeling en bij deze sim only providers betaal je maximaal tien euro per maand. Simpel is de beste sim only provider op basis van prijs en waardering, voor slechts tien euro per maand kun je immers onbeperkt bellen en sms’en met 1 GB aan data en heb je bovendien een provider met een hoge waardering.

Het is voor het kiezen van het beste sim only abonnement wel verstandig om niet enkel op basis van de klantbeoordelingen een keuze te maken. Wat voor de ene klant een positief punt is, kan voor een ander minder belangrijk zijn. In het overzicht van de beste sim only providers kun je eenvoudig zien wat de beste provider is op basis van de prijs, de klantenservice en de aangeboden internetsnelheid bij een sim only abonnement. Op basis van deze aspecten staat Tele2 bovenaan. De provider biedt namelijk de maximale mobiele internetsnelheid aan, is goedkoop en heeft bovendien een goede klantenservice.