Het beste sim only abonnement tijdens de vakantie

01 aug Het beste sim only abonnement tijdens de vakantie

Beste sim only abonnement voor roaming op vakantieVorige week werden er voor het eerst deze zomer tropische temperaturen gemeten in Nederland. En ook in de landen om ons heen steeg het kwik tot grote hoogte. Als je nog op vakantie gaat naar het buitenland heb je misschien een last-minute geboekt om wat goedkoper uit te zijn. Als je het beste sim only abonnement kiest voor tijdens je vakantie kun je ook flink besparen op je belkosten.

Roaming is het gebruiken van een ander netwerk, bijvoorbeeld in het buitenland. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht door de beste sim only providers. Als je binnen de EU blijft tijdens je vakantie ben je vanaf dit jaar een stuk voordeliger uit als je wilt roamen. Door Europese afspraken op het gebied van roaming zijn de toeslagtarieven voor roaming flink verlaagd. Dit zijn de extra kosten die je bovenop de kosten van je sim only abonnement maakt als je in het buitenland gaat roamen. Voor bellen betaal je sinds 30 april 2016 een toeslag van 0,06 euro per minuut of MB en 0,02 euro per sms. Deze kosten maak je automatisch als je geen extra buitenlandbundel afsluit. Als je van plan bent om veel te gaan internetten of bellen in het buitenland kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een buitenlandbundel.

De beste sim only bundels voor binnen de EU

KPN, Vodafone en T-Mobile bieden buitenlandbundels aan waarmee je binnen de landen van de EU kunt internetten, bellen en sms’en. De geldigheid van deze bundels varieert van één maand tot één dag. Hieronder zijn de verschillende bundels te zien die je bij deze providers kunt afsluiten als je wilt roamen binnen de EU. Uit de vergelijking blijkt een EU bundel van 1 GB aan data bij KPN en T-Mobile even duur is. Als je op zoek bent naar een kleine bundel is die het goedkoopste bij Vodafone. Maar als je meer dan 125 MB’s, minuten of sms’jes nodig hebt kun je beter kiezen voor KPN of T-Mobile.

Bundel Geldigheid bundel Prijs
100 MB/min/sms 31 dagen € 3,49
500 MB/min/sms 31 dagen € 9,99
1000 MB/min/sms 31 dagen € 14,99
125 MB/min/sms 1 dag € 4,-
Uit eigen bundel:
2GB/120 min/onbeperkt sms
1 maand Geen extra kosten
Met EU bundel: 1 GB 1 maand € 14,99

De beste sim only bundel voor wereldwijd roamen

Als je buiten de EU gebruik wilt maken van mobiel internet hebben de sim only providers daar uiteraard ook buitenlandbundels voor in de aanbieding. Hiervoor betaal je in verhouding wel een stuk meer dan voor de EU-bundels. Dat komt doordat tussen Nederland en landen buiten de EU geen afspraken zijn gemaakt over maximale roamingtarieven. Hieronder zijn de wereldbundels te zien die worden aangeboden door de sim only providers. Hierbij krijg je alleen een internetbundel.

Bundel Geldigheid bundel Prijs
Dagbundel: 4 MB 1 dag € 5,-
Maandbundel: 25 MB 31 dagen € 30,-
Dagbundel: 30 MB 1 dag € 5,-
500 MB* 1 maand € 41,99
100 MB** 1 maand € 41,99

* in Europese landen buiten de EU, Aruba, Ned. Antillen, Marokko, Suriname, Turkije, Australië, VS, Canada
** in de rest van de wereld

Uit het bovenstaande overzicht blijkt dat de prijs van de bundels van T-Mobile het hoogste zijn. Maar als je wilt weten welke bundel voordeliger is moet je uitrekenen wat je per MB betaalt. Als je kiest voor de bundel van 500 MB van T-Mobile betaal je de laagste kosten per MB, namelijk 0,08 euro. Deze bundel is echter niet in de hele wereld te gebruiken. Als je in de hele wereld wilt kunnen internetten kun je beter kiezen voor de bundel van Vodafone, hiervoor betaal je omgerekend 0,16 euro per MB. Wat de beste sim only bundel voor wereldwijd roamen is hangt dus af van het land waar je naartoe wilt gaan. De bundels van KPN zijn het duurste. Voor de dagbundel betaal je omgerekend 1,25 euro per MB en voor de maandbundel 1,20 euro per MB.

Wereldbundel van Vodafone staat standaard aan

Klanten van Vodafone die op of na 5 oktober 2015 een Red, Black of Smart abonnement hebben afgesloten hebben standaard de Wereld dagbundel aanstaan. Als je de bundel niet gebruikt maak je hiervoor geen kosten. Als je meer dan de 30 MB gebruikt door te roamen, betaal je één euro per MB buiten deze bundel. Voor iedereen die in het buitenland roamt geldt dat je internettoegang automatisch wordt stopgezet als je 50 euro aan roamingkosten hebt gemaakt.