Het beste sim only abonnement voor jou

01 sep Het beste sim only abonnement voor jou

Beste sim only abonnement in jouw situatieHet beste sim only abonnement voor de één hoeft niet het ideale abonnement te zijn voor de ander. Het is soms lastig kiezen als je een nieuwe sim only provider zoekt. Twee zaken waar iedereen mee te maken heeft zijn de dekking die een provider biedt en de prijs van de abonnementen.

De beste sim only abonnementen qua dekking

Als je een sim only abonnement zoekt zul je meestal primair bezig zijn met de grootte van de bundel en de prijs die je per maand betaalt. Tenslotte zijn de keuzes die je op die punten maakt bepalend voor hoeveel je kunt bellen en internetten en wat het je aan het eind van de maand gaat kosten. Soms wordt echter weleens vergeten dat de dekking die een sim only provider aanbiedt ook zeer bepalend is voor je gebruikservaring. Wat is de beste sim only provider als het gaat om dekking?

Van alle providers heeft KPN het beste netwerk. Het netwerk van deze provider is zo opgezet dat je overal in Nederland toegang hebt tot 4G. Bovendien ligt de praktische snelheid van 4G bij KPN zeer hoog. Providers die hun diensten aanbieden via het KPN netwerk zijn dan ook de beste sim only providers als het gaat om dekking. Hieronder is een vergelijking te zien van de dekking per provider op het KPN netwerk en van de maximale 4G snelheden die de providers op het KPN netwerk aanbieden. Deze maximale snelheid ligt hoger dan de snelheden die je in de praktijk kunt halen op het netwerk van KPN.

Kwaliteit van het netwerk Maximale 4G snelheid
225 Mbit/s
256 Mbit/s
150 Mbit/s
150 Mbit/s

KPN is de beste sim only provider qua dekking

Van alle providers die hun diensten aanbieden op het KPN netwerk is het netwerk van KPN zelf het beste. Dit is ook logisch, aangezien KPN de beheerder is van het netwerk zal de provider altijd zorgen dat KPN klanten kunnen beschikken over de beste dekking. Daarmee is KPN de beste sim only provider wat dekking betreft. De netwerkkwaliteit bij de providers die ook op het KPN netwerk opereren is ook hoog, maar wel iets lager dan de kwaliteit bij KPN zelf. Daarom krijgen de overige providers niet vijf maar vier sterren voor de kwaliteit van hun netwerk. Als consument zul je in de praktijk overigens niet heel veel verschil merken tussen de netwerkkwaliteit van de bovenstaande vier providers.

De beste prijs voor een sim only abonnement

Bij het uitzoeken van een sim only abonnement zul je altijd letten op de prijs. Welk sim only abonnement voor jou het goedkoopste is afhankelijk van je verbruik. Voor de onderstaande vergelijking van de goedkoopste sim only abonnementen is uitgegaan van een gemiddeld verbruik van ongeveer 300 minuten/sms’jes en 1 GB aan data. Dit is namelijk wat de gemiddelde Nederlanders per maand nodig heeft voor zijn sim only abonnement.

Belbundel Databundel Prijs per maand
300 min/sms 1 GB € 8,-
250 min/sms 1 GB € 9,50
Onbeperkt min/sms 1 GB € 10,-
1000 min/sms/MB € 10,-

Ben biedt het goedkoopste sim only abonnement aan

Voor slechts acht euro per maand kun je als gemiddelde verbruiker terecht bij Ben. Daarvoor krijg je een bundel van 300 min en/of sms’jes en 1 GB aan data. Daarmee is Ben de beste sim only provider als je op zoek bent naar het goedkoopste abonnement. Dat betekent niet dat het abonnement van Ben het beste bij je past. Als je veel belt is het waarschijnlijk voordeliger om te kiezen voor Simpel, aangezien deze provider voor een kleine meerprijs onbeperkt bellen aanbiedt. En als je veel flexibiliteit wilt wat je bundel betreft is het wellicht interessant om te kiezen voor Hollandsnieuwe. Doordat je bij deze provider zowel minuten als sms’jes en MB’s uit dezelfde bundel gebruikt kun je namelijk helemaal zelf bepalen hoe je je bundel wilt inzetten.

Het beste sim only abonnement voor jou

Om te bepalen wat het beste sim only abonnement is in jouw situatie moet je kiezen wat je het belangrijkste vindt aan je abonnement. Als je graag overal goed bereik wilt hebben is KPN de beste keuze. Het nadeel van KPN is wel dat je een relatief hoge prijs betaalt voor een sim only abonnement. Als je vooral waarde hecht aan een hoge 4G snelheid biedt Youfone daar het beste abonnement voor aan en Youfone heeft ook een goede dekking. Wil je het allergoedkoopste abonnement, dan is Ben de beste keus in jouw situatie. En als je goedkoop onbeperkt wilt bellen kun je het beste kiezen voor Simpel.