Minder wachttijd Hollandsnieuwe, Simyo beste sim only provider

30 mrt Minder wachttijd Hollandsnieuwe, Simyo beste sim only provider

Wachttijd bij de beste sim only providersUit het klantenservice onderzoek dat beste-sim-only.nl in 2016 deed, bleek dat de wachttijd bij Hollandsnieuwe behoorlijk hoog was. Diverse klanten deden hun beklag, waarna de sim only provider op televisie beterschap beloofde. En die belofte maakt Hollandsnieuwe nu ook waar.

In 2016 heeft beste-sim-only.nl onderzoek gedaan naar de beste sim only provider. Behalve de deskundigheid, klantvriendelijkheid en behulpzaamheid van de klantenservice is ook gekeken naar de wachttijd. Hieronder is te zien wat de gemiddelde wachttijd was per sim only provider. En wat de eindbeoordeling van elke provider was. De wachttijd is een gemiddelde uit drie gesprekken met de klantenservice, die per provider in de ochtend, middag en avond zijn geregistreerd.

Wachttijd* Eindbeoordeling
11 9,2
59 8,9
27 8,5
51 8,2
39 7,9
24 7,5
22 7,2
42 6,9
46 6,8
58 6,3
2299 5,9

*In seconden

Simyo beste sim only provider qua wachttijd

Uit het onderzoek kwam Simyo als beste sim only provider naar voren. De provider haalde niet alleen het hoogste eindcijfer, maar had gemiddeld genomen ook veruit de kortste wachttijd. Slechts 11 seconden stonden we gemiddeld in de wacht bij Simyo. T-Mobile, Simpel en Telfort gooiden ook hoge ogen als het gaat om de wachttijd voor klanten. Deze sim only providers lieten klanten gemiddeld minder dan een halve minuut wachten. De overige providers scoorden ook zeker niet slecht, de wachttijd bedroeg meestal minder dan een minuut. De enige uitzondering hierop werd gevormd door Hollandsnieuwe, de sim only provider liet klanten bijna 2300 seconden in de wacht staan. Met andere woorden: een wachttijd van ruim 38 minuten.

Wachttijd Hollandsnieuwe flink verbeterd

Nadat het klantenservice onderzoek was afgerond besteedde televisieprogramma Radar ook aandacht aan de wachttijd bij Hollandsnieuwe. De sim only provider gaf in de uitzending op 25 januari aan de wachttijd binnen 6 weken te zullen verbeteren. Onlangs hebben we daarom een test uitgevoerd om te bepalen hoe het nu staat met de wachttijd van de klantenservice van Hollandsnieuwe. Hieronder is te zien wat het verschil in wachttijd is tussen het eerste klantenservice onderzoek en de latere test die op 15 maart is uitgevoerd.

Wachttijd 15 januari 2016** Wachttijd 15 maart 2016** Nieuwe eindbeoordeling
2299 37 6,2

**In seconden

Uit de vergelijking van de twee momenten blijkt dat de wachttijd bij Hollandsnieuwe flink is afgenomen. Tijdens de eerste test bedroeg de wachttijd bijna 2300 seconden, ofwel ruim 38 minuten. De meest recente test toont aan dat de wachttijd deze maand ruim 60 keer zo kort is. Tijdens de recente test werd driemaal gebeld, in de ochtend, middag en avond, waarbij de klantenservice opnam na 30, 51 en 28 seconden. Gemiddeld genomen krijgen klanten van Hollandsnieuwe nu dus na ruim een halve minuut een medewerker aan de telefoon. Daarmee is Hollandsnieuwe nog niet de beste sim only provider als het gaat om de wachttijd, maar de provider heeft wel een behoorlijke verbeterslag gemaakt. Vandaar dat Hollandsnieuwe als nieuwe eindbeoordeling een 6,2 krijgt. De beste sim only provider op basis van de wachttijd en de totaalbeoordeling blijft Simyo.