Roamingtarieven bij de beste sim only abonnementen

08 apr Roamingtarieven bij de beste sim only abonnementen

Roamingtarieven beste sim only providersVanaf 30 april 2016 worden de roamingtarieven voor mobiele telefonie binnen de EU verlaagd. Verschillende sim only providers al aangekondigd welke roamingtarieven ze eind deze maand in rekening zullen brengen. Vodafone is de beste sim only provider voor roamers: bellen en sms’en in het buitenland kan namelijk onbeperkt met de Vodafone Black bundel.

Aan het einde van deze maand worden de roamingtarieven verlaagd voor bellen, sms’en en het gebruik van data binnen de EU. De verlaagde tarieven gaan gelden vanaf 30 april 2016. Bij alle sim only providers gaan de tarieven omlaag, de beste sim only provider kan zich onderscheiden door zo laag mogelijke roamingtarieven in rekening te brengen. De roamingkosten zullen per 15 juni 2017 uiteindelijk helemaal worden afgeschaft. Vanaf dat moment zal er binnen de Europese Unie dus niet alleen vrij verkeer van mensen en goederen zijn, maar komt er voor het eerst ook vrij mobiel verkeer voor alle inwoners van de EU.

Roamingtarieven bij de beste sim only providers

In de aanloop naar 30 april hebben diverse providers al bekend gemaakt hoe hun nieuwe roamingtarieven er binnenkort uit gaan zien. In het onderstaande overzicht is per sim only provider te zien welke kosten in rekening zullen worden gebracht voor roaming binnen de EU. Zo kun je eenvoudig zien wat de beste sim only provider is als het gaat om de roamingkosten. Het overzicht laat zien welke toeslag je vanaf 30 april gaat betalen bovenop je reguliere bundel en welke kosten je daardoor in de praktijk zult maken, wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Duitsland, Frankrijk of Spanje.

Toeslagtarief vanaf 30 april* Extra kosten in de praktijk
Bellen: € 0,0605 per minuut
Gebeld worden: € 0,0138 per minuut
Sms’en: € 0,0242 per sms
Internetten: € 0,0605 per MB
1 uur bellen: € 3,63
1 uur gebeld worden: € 0,828
100 sms’jes versturen: € 2,42
100 MB internet: € 6,05
Bellen: € 0,06 per minuut
Gebeld worden: € 0,00
Sms’en: € 0,02 per sms
MB: € 0,06 per MB
1 uur bellen: € 3,60
1 uur gebeld worden: gratis
100 sms’jes versturen: € 2,-
100 MB internet: € 6,-
Bellen: € 0,06 euro per minuut
Gebeld worden: € 0,01 per minuut
Sms’en: € 0,02 per sms
MB: € 0,06
1 uur bellen: € 3,60
1 uur gebeld worden: € 0,60
100 sms’jes versturen: € 2,-
100 MB internet: € 6,-
Bellen: € 0,06 per minuut
Gebeld worden: € 0,01 per minuut
Sms’en: € 0,02 per sms
MB: € 0,06
1 uur bellen: € 3,60
1 uur gebeld worden: € 0,60
100 sms’jes versturen: € 2,-
100 MB internet: € 6,-
Bellen: € 0,06 euro per minuut
Gebeld worden: € 0,01 per minuut
SMS: € 0,02 per sms
MB: € 0,06
1 uur bellen: € 3,60
1 uur gebeld worden: € 0,60
100 sms’jes versturen: € 2,-
100 MB internet: € 6,-

*Bovenop de reguliere bundelprijs

Gratis gebeld worden bij Tele2 vanaf 30 april

Uit de bovenstaande vergelijking van de nieuwe roamingtarieven blijkt dat deze nauwelijks verschillen per provider. Voor bellen, sms’en en internetten binnen de EU brengen alle providers ongeveer dezelfde kosten in rekening. De enige uitzondering hierop is Tele2, de provider brengt vanaf 30 april namelijk geen roamingkosten in rekening voor het ontvangen van een telefoongesprek. Gebeld worden in een EU land is dus binnenkort gratis bij Tele2. Daarmee is Tele2 per 30 april de beste sim only provider op het gebied van roamingkosten.

T-Mobile biedt standaard belminuten en data in het buitenland

Voor wie regelmatig naar het buitenland gaat biedt T-Mobile een aantal voordelen bij een Stel Samen & Stel Bij sim only abonnement. T-Mobile biedt al langere tijd de mogelijkheid om 120 minuten uit je eigen belbundel te gebruiken in het buitenland. Sinds kort kunnen klanten van de sim only provider ook elke maand standaard tot 250 MB binnen de EU gebruiken, uit je eigen databundel. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Hierdoor zul je bij T-Mobile minder snel roamingkosten maken.

Klanten op KPN netwerk betalen tijdelijk alleen toeslag

Voor klanten met een abonnement van KPN, Telfort en Simyo geldt een tijdelijk voordeel bij roaming. Zij betalen na 30 april in eerste instantie namelijk alleen de toeslagen. Het is technisch namelijk nog niet mogelijk voor deze providers op het KPN netwerk om het Nederlandse tarief plus de toeslag in rekening te brengen. Totdat de technische oplossing er is om het volledige bedrag in rekening te brengen bellen, sms’en en internetten klanten van deze providers dus behoorlijk wanneer sprake is van roaming binnen de EU.

Vodafone Black beste sim only abonnement door minste roamingkosten

Met het nieuwe Vodafone Black abonnement heb je amper nog last van extra roaming kosten. Met Vodafone Black krijg je namelijk onbeperkt bellen en sms’en in Nederland, maar ook in het buitenland. De bundel biedt de mogelijkheid om onbeperkt te bellen en sms’en vanuit de zogenaamde Vodafone Voordeellanden naar Nederlandse nummers en nummers binnen deze Voordeellanden. Onder de Voordeellanden vallen de EU landen, maar ook landen zoals Japan en Nieuw-Zeeland. Buiten de Voordeellanden krijg je met Vodafone Black wel te maken met de bovenstaande roamingtarieven. Bovendien krijg je bij een Black sim only abonnement een databundel van 2 GB die je in de Voordeellanden kunt gebruiken. Daarmee is Vodafone Black het beste sim only abonnement voor wie zo min mogelijk last wil hebben van extra kosten door roaming.